Idag har vi varit på en inspirerande onlinekurs om att synas just online. Det är ju jätteroligt med web och sociala medier tycker jag. Men hur ska man hinna?? Jag har ju ett jobb att sköta, ska beställa mjölk, sitta i kassan, städa våra boenden, bädda sängar, byta extrapriser, ja men allt det som tar upp det mesta av arbetstiden. Och däremellan lägga ut nåt proffsigt på Linked In och göra reels på Instagram som jag dessutom ska lägga i olika mappar. Jag har aldrig gjort reels!! Vad är det ens?

En Linked In profil har jag i alla fall skapat. Eller rättare sagt två, en för Norråkers Handel och en för Basecamp Norråker. Dessutom har jag förstås en privat, och är administratör för en för Norråker. Återstår att se hur mycket som händer sen….

Och så ska vi uppdatera hemsidan såklart med relevant information så att Google tycker vi gör ett bra jobb och förtjänar att synas, jag måste ju såklart sökmotoroptimera alla inlägg. Lätt! Det är bara att lista ut vad alla människor söker på när de är online.

Och så lägga ut allt som händer på Facebook, det är i alla fall lätt. Men sen ska man göra en annons och förstå Facebooks Business manager och det är inte lika lätt. Och eftersom jag hanterar minst fem facebookkonton så ska ju allt detta helst göras på alla sidor, hela tiden. Jag förstår ju att det finns människor som jobbar med dessa saker som sitt heltidsarbete men nu har ju vi en liten lanthandel och inte riktigt budget för en kommunikatör och marknadsföringsmänniska riktigt.

Så, det blir till att göra det själv 🙂

Och, ja, jag har valt det själv och jag äskar mitt jobb just för att det är så omväxlande och jag får göra så många olika saker!

Men ändå.

Tack för idag! Nu har jag ju åtminstone gjort detta 🙂

Norråkers Handel