Egentligen är nog faktiskt alla dagar bra, när man jobbar som lanthandlare och bor såhär längst ut på landsbygden som vi gör. Började dagen med lite kontorsjobb. Öppna post och betala fakturor och sånt som ju måste göras även om just det inte är det roligaste kanske. Och eftersom detta är en jobba hemma dag så ska också hundarna tränas och det är ju helt klart roligare. Dessutom fick jag med mig Johannes så han körde släden och jag fick åka skidor och alla hundar kunde hänga med ut på en 18 km lång runda i blandat väder. Lite sol, lite snö och lite vind, om vartannat. Alla pigga och glada i alla fall och ingen vurpa med skidorna ( förutom på slutet då jag fick ta av dem för att gå över vägen och hundarna drog omkull mig och släpade mig nerför diket på rumpan..:)

Hemma igen frös jag lite och gjorde en kopp te och la mig på kökssoffan en stund eftersom detta även är min lediga dag. Barnen säger att jag jobbar även när jag är ledig och de har förstås rätt, men lite så är det ju när man driver eget företag och gillar sitt jobb. Men en stunds vila kan kan ju unna sig 🙂

Efter vila kommer snöskottning! Vårt möteshärbre skulle skottas fram efter allt snöande så att helgens gäster tar sig in. Här kan man vara för att konferera eller fira något eller bara träffas i en supermysig miljö. Här sitter man gärna länge, och husets ålder och historia ger lugn och ro till sina besökare.

Sen skulle såklart sängarna bäddas så att gästerna även får sova gott. Och lite allmänt pyssel och fix för att göra trevligt till de som kommer. När allt var klart började det snöa riktigt stora lapphandskar och jag fick gå till dagens sista syssla. Mata alla djuren på gården. Hundarna, katterna, hästarna och fåren ska alla ha kvällsmat. Och bäst av allt, Johannes har som vanligt lagat förträfflig mat till mig 🙂